Ser República i fer gran la República

Igual que la majoria d’edat, el ser República, va molt més enllà d’una majoria més o menys àmplia a favor d’aquesta o la declaració i instauració d’aquesta. El ser República vol dir ser conseqüent que som una societat suficientment madura com per oferir als ciutadans de Catalunya un projecte polític, social i econòmic de qualitat amb unes institucions i unes organitzacions polítiques que estiguin a l’alçada del repte que ens trobem.

La societat catalana no ha arribat al sobiranisme i a l’independentisme per l’exaltació nacional i nacionalista, sinó pel trencament de l’Estat espanyol en oferir un projecte d’autogovern per a Catalunya i per la fallida política, social i econòmica de l’Estat espanyol en resoldre i encarar els problemes del segle XXI , entre aquests; la corrupció, l’economia, la crisis social i també la crisis territorial. És per això que és molt important entendre les maneres i les metodologies següents a l’hora de seguir en aquesta transició cap a la República efectiva.

El sobiranisme s’ha consolidat en la societat catalana. Una inèrcia demogràfica i social ens portaria en menys de 15 anys en una Catalunya on els favorables de la República siguin majoritaris sense cap mena de dubte. Però les societats no es poden governar per inèrcia. Per això és important que el Govern que es formi en les properes setmanes sigui un Govern que tingui en el seu ADN el sentit d’Estat, el sentit de República i el sentit d’ampliar de forma política el bloc sobiranista i republicà, fer “gran” la República.

La societat es construeix amb projectes. Projectes inclusius, capaços de mirar la societat en un horitzó de 5, 10, 25 i 50 anys. Necessitem polítics que siguin capaços de generar il·lusió, generar confiança i sobretot projectes que vagin més enllà de banderes. Volem una societat catalana més justa, equilibrada, territorialment sostenible, amb una economia potenciadora del valor afegit i l’economia verda, amb uns serveis de qualitat i unes infraestructures de punteres al servei de tothom. Una societat per generar progrés, generar economia i productivitat però també una societat digna per viure i ser feliços.

Necessitem com mai un canvi de rumb; dels dies històrics i la gesticulació al treball i l’esforç del dia a dia. De treballar per aquells que no ho veuen clar, d’oferir-lis un projecte que no va en contra de ningú sinó que tracta de la dignificació i el progrés de tots i totes amb fraternitat i complicitat amb l’Estat espanyol, Europa i el món.

Es tracta de dibuixar conjuntament el nostre major somni sense importar la llengua que parlis, on hagis nascut o el barri on visquis. Catalunya és un sol poble i s’ha de treballar com mai per oferir un projecte col·lectiu que ningú quedi exclòs.

Hem de fugir del tacticisme organitzatiu per entendre que tot està a les nostres mans. Si de veritat volem fer efectiva la República hem de ser capaços d’ensenyar i mostrar a la tota la societat catalana que estem preparats i que som capaços de fer-ho bé. Només d’aquesta manera; sent República i fer gran la República, oferint un projecte col·lectiu per a Catalunya amb lideratge i Catalunya com a un sol poble, podrem assolir els nostres anhels.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s